Сметанова торта с рула
Добави към моето меню
Сметанова торта с рула
Рецептата за тортата е лесна и сполучлива и ефектна. Tортата е страхотна и лека!
Тецептата е популярна в бг пространството като торта Нелка, за първи път преди време я намерих и прочетох във форума на дир.бг.В руските сайтове тази рецепта също е популярна, в сладкарниците я прадлагат като торта Стоичков, може да бъде украсявана по различни начини в зависимост от повода за к’ се подготвя.
3 готови рула
500 г сметана, Hopla
2 пак. желатин = 20 г
500 г ягоди /малини, банани/ може и замразени плодове
Сметаната и пудрата захар (ако е необходимо се добавя на вкус) се разбиват на крем. Добавят се пасираните ягоди и желатинът, който се разтопява с малко вода на водна баня. Всичко се разбърква добре.
Рулата се нарязват на филийки с дебелина 1 см. Тортена форма се намокря с вода и с филийките се облепват дъното и стените. Изсипва се ягодовата сметана, заглажда се и отгоре се нарежда един ред филийки, като леко се притискат, за да потънат до ръбчето в крема. Слага се в хладилника да се желира за една нощ и се обръща върху тортена чиния, като стените предварително се отпорват с нож.
Отгоре може да се украси с ягодова сметана (аз използвам готова сметана разбита със 2 с.л. сироп от ягоди) и с цели ягодки.
Идея: Може да се направи с домашно приготвени рула, тогава пълнежа им е такъв, какъвто на нас ни харесва
Може да се сложат още плодове, дори от компот, тогава тортата става с богат плодов вкус
Част от рулата могат да бъдат заменени с бишкоти
и един трик – покрийте дъното на купата с политиеново фолио, много по-лесно се изважда формата тогава
Човек винаги имам какво и как да учи. Въпрос на вътрешна мотивация и жизнена необходимост. Важното е всеки ден да правим нещата по-добре. Храната, която приготвяме у дома за нашето семесйтво не е само наше задължение. Когато готвим ястието зависи много от нашето желание и емоции.
Когато приготвяме торта ние изразяваме нашето уважение и любов към най-близките си хора.
Да направи хубава, красива и вкусна торта е като да поднесеш букет цветя, да кажеш Света е хубав и най-хубавото, е че ние сме заедно сега и тук.
Не е толкова важно откъде и как си вземал рецепта за тортата, важното е какво си вложил в нейното приготвяне и си направил един хубав споделен миг на радост за твоето семейство. Торта не се прави всеки ден, тя се прави с повод.
На момичетата, които посещават блога ми и след това пишат по форумите пожелавам всичко най-добро, професионална реализация, добро семесйтво и усмихнати деца.