Последни Рецепти
Последни Статии

Новогодишната нощ

Добавено в Празници

Добави към моето меню

Нова година е дългоочакван празник, ново начало. Как да направим новогодишната нощ щастлива и незабравима?

Какво очаквате от Новогодишната нощ?
* Нищо особенно, нощ като нощ;
* Веселие, забава, вкусна храна и питие;
* Приключение! Искам да се случи нещо необичайно в тази нощ, за да я помня дълго;
* Проблеми. Трябва да се приготвят и направят толкова неща.

2011 1

На Нова Година си подарете щастие
Много хора вярват, че както посрещнат Нова Година такава ще бъде и цялата година. Дори този, който не вярва в това поверие иска да има незабравим празник и добро настроение. Какво да направим за да сме щастливи когато удари 12-ят час

Внимателно с изводите за отиващата си година

Всеки от нас когато старата година изтича започва да си прави равносметка. И това е нормално. Но да се прави това в самата новогодишна нощ не е добро като идея. Направете своята равносметка преди това и помислете какво искате да се случва и какво можете да направите за да се случат тези неща. Народът е казал “внимавай какво си пожелаваш, защото може да се случи”. Напишете на лист вашите новогодишни желания. И се наслаждавайте на празника, не бива мислите за нещо, което не е такова, каквото вие искате да помрачава празничната нощ.
В тази чудна нощ, когато се ражда нещо ново мислете за бъдещето, помечтайте. Когато си поставяме цели в нашия организъм се пробужда енергия, която ни дава прилив на сили и добро настроение.

2011 2
Внимателно с алкохола
Някои смятат, че алкохолът е добър начин за повдигане на настроението. Но не е така. Ако изпиете чаша, две в добро настроение то настроението се подобрява. Но ако пиете в лошо настроение то положението може само да се влоши до немотиварана агресия, тъпа депресия или липса на спомени.
Физическата активност е тази,която може да подобри настроението. Можеби това е и прочината поради,която децата са винаги весели. Опитайте да се върнете в детството. Защо да не се разходите за малко под звездите и да видите красотата на тази нощ. Танците също помагат за доброто настроение.

Новогодишната нощ – в какво е тайната на щастието.
В тази чудна нощ си мислим и за такива неща. Ние сами творим нашия ден и нашето щастие. И в лоши ситуации обвиняваме другите, съдбата, случайността, но рядко поемаме вина. Затова нека бъдем позитивни и да мислим за хубавите неща, които ни се случват и ще ни се случват през Новата година.

Завишените очаквания
Човешко е да искаме и да очакваме да ни се случват само добри неща, често поставяме себе си в центъра на вселената и очакваме такова отношение и от другите. А не трябва!
Негативното влияние започваме да усещаме когато нашите очаквания не съвпадат с реалността. Например очаквате нещо определно като подарък в новогодишната нош, а получавате нещо съвсем друго. Искате да бъдете тази нощ с любимия човек, а сте съвсем друга компания.
Най-лесният начин (и най-труден, защото човек винаги изхожда от собствените си виждания) да не се разочоровате е да не очаквате нищо. Просто си кажете “Аз съм готова за всички изненади, които може да поднесе тази нощ. И знам, че всичко, което ще се случи е за добро” Има още един вариант – поговорете предварително с близките си хора и им кажете какво очаквате от тази нощ.

Както посрещнеш Новата година, такава и ще бъде и новата година
Новогодишната нощ е една обиновена нощ, в която ние празнуваме и си пожелаваме да се сбъднат и най-смелите ни мечти, като необходимото затова е здраве и подрепата на любимия човек. От малки сме научени, че в тази нощ се случват чудеса. А всъщност чудото е всеки следващ ден и нещата, които се случват в него. Затова, ако новогодишната нощ не е такава, каквато е в нашите мечти не означава, че ни чака една лоша година.

Бъдете щастливи и здрави през 2011 година!

2011 3

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории