Последни Рецепти
Последни Статии

Новогодишни поверия

Добавено в Празници

Добави към моето меню

Новогодишни поверия
Нека да посрещнем Новата година, така че да ни отвърне с взаимност и през цялата година да бъдем здрави, усмихнати, позитивни и успешни

В очакване на вълшебна новогодишна нощ

newyearbel1

31 декември не е работен ден, но е последният ден в който можем да свършим отложените неща за празника като пазаруването на храна, шампанско, подаръци.
Последният ден от годината в която можем да подредим нашия дом и да започнем на чисто.
Това е денят в който можем да намерим малко време за нас самите за да бъдем по-хубави, желани и харесвани.
Това е и денят в който приготвяме рецептите за празничната трапеза.
И докато режим салати, шпековаме месото и печем сладкишите нека за миг спрем, да вдигнем глава и да помислим за отиващата си година. За отиващата си година само с добро да си спомним. И тогава ще видим какво се случва около нас и ще усетим какво ни очаква в бъдещето.

Очаква ни една необикновена, вълшебна нощ в която старата година ще си тръгне и ще дойде новата, ще отворим календара на чисто. Това е нощ в която си спомняме стари поверия и добри поличби, за да бъде новата година по-добра.

Ако на новогодишната трапеза се съберат всички скъпи и важни за вас хора, ако във твоя дом има веселие, празнична суетня, елхата е украсена и свети, ако любимите ти хора се усмихват щастливо – това е най-добрата поличба.
И през новата година те очаква семеен уют и благоденствие.

Ако новогодишната маса се огъва под приготвенитя ястия, ако домакините са щастливи и с празнично настроение, под елхата са сложени красиво опакованите подаръци – това означава, че си добра домакиня и в твоя дом винаги ще има хармония, топлина, добро настроение и споделени моменти.

Ако Дядо Коледа (или новогодишният вариант на Дядо Мраз) успее да пристигне при вашите деца в празничната нощ това означава, че сте организирана жена или имате познат, който би играл ролята на добрия старец за вашите деца. А поверието е, че ако добрият старец дойде при вас недостатъчно пиян все още, това означава, че празничната нощ е в своето начало.

Ако телефонът не спира да звъни и SMS-те валят и дори не успяваш да ги прочетеш, това означава, че имаш много проятели и роднини, които те обичат.

Ако посрещаш Нова Година с шумна компания приятели, то настъпващата година ще бъда изпълнена с общуване, радост и успешни колективни начинания.

Ако празничната нощ е пълна с романтика, а до вас е най-важният човек във вашия живот, вашата половинка, то новата година може да започне с избор на бялата рокля.

Ако посрещаш Нова Година в непозната компания, можеби те очаква откриването и спечлването на нови приятели.

Ако посрещаш Нова Година на пътешествие, или някъде на южните острови или ски в Алпите – то и през Новата година те очакват пътешествия

Ако посрещаш Нова Година сам, това означава, че всичко е пред теб!!!

Този списък може да бъде продължен, както са безкрайно много житейските случайности. Бъдете уверена и всичко ще се случи по най-добрия начин! Радвайте се на денят днес, защото няма по-прекрасен момент от настоящия!

А това са най-популярните народни поверия свързани с Нова Година

Да има на Нова Година силен студ и сняг е знак за обилна реколта и хляб. Да няма сняг на днешния ден се е смятало за лошо предзнаменование – за лоша раколта и глад.

Ако новогодишната нощ е студено и ясно, означава, че цялата година ще бъде добра.

Ако през първия ден на новата година има силен вятър означава много плодове и орехи през есента.

Ако в новогодишната нощ на небето се виждат много звезди означава много плодове през лятото.

Поверието гласи, че какъвто е първият ден на януари такъв ще бъде и първият ден на лятото.

Когато бях малка вярвах и записвах какви са първите 12 дена на годината, защото каквото е времето през тях съотвества какво ще бъде времето през весеки един от месеците.

Ако първият ден от новата година е весел и щаствлив, такава ще бъде цялата година.

Това е поверието в което най-силно вярвам, затова правя от първия ден на новата година един чудесен ден, такъв какъвто искам да бъде цялата година.
Чудесен ден след чудесна нощ. И още по-чудесна година, която идва след часове. Какво повече да си пожелае човек? Аз вече си пожелах! една щастлива нова година :)

Поздравяваме ви с настъпването Новата Година 2010
Любов, Радост и много щастливи моменти
И нека всичко останало е в краката ви

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории