Последни Рецепти
Последни Статии

Сладки банички

Добавено в Бутер тесто, Десерти, Сладкиши

Добави към моето меню

Сладки банички
рецепта от австрийската кухня, Залцбург – бутер тесто, плънка от сладка извара и кайсии – вкусно. А формата на вятърни мелници ги прави така апетитни

1 пакет бутер тесто, 800 гр
400 гр извара
5 с.л. захар
1 ванилия
1 яйце
плодовете на 1 компот от кайсии

zalcban

* Плънката се приготвя като изварата, захарта, яйцето и ванилията се разбъркват с вилица на крем;
* Бутер тестото се нарязва с остър нож на квадрати със страна 10 см. Всеки ъгъл се разрязва до средата спрямо центъра;
* В средата на квадрата се слага 1 с.л. от плънката. И четирите ъгъла се загъват така, че да се получи вятърна мелница;
* В средата се слага половинка отцедена кайсия от компот;
* Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност, около 10 мин.

Сервират се топли с прясно мляко или горещ шоколад.

Плънката от сладка извара не е додолюбвана от българите, защото сме свикнали на баница със сирене. Във Виена щрудела е основно 2 вида с плънка от ябълки и с плънка от извара и плодове.
У дома обожаваме сладкиши с плънка от сладка извара. Един от любимите десерти е “Тиквеното руло” рецептата с която спечелих и конкурса на списание “Меню” за рецепти приготвени с тиква през октомври 2009. Така, че опитайте от тези сладки бутер банички – вятърни мелнички.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории