Риба с орехов сос
Добави към моето меню
Риба с подлучен орехов сос
Откритието от съботната разходка до пазара бе разнообразието от риба, което се предлагаше по рибните магазини. По стара традиция шарана за Никуледен вече е купен и чака. Купих и бяла риба. У дома рибата е на почит, приготвена в тигана грил всяка риба е вкусна. Избирате си филе от бяла риба, хек, херинга и слагате в тигана. Здравословна рецепта, много лимон, салата и ако имаше малко сос към препечената рибка. Това е предложения за филе от риба с орехов подлучен сос.
за 1 порция:
200 г филе от бяла риба
1 с. л. зехтин (илио за намазване на тигана)
за соса:
1 с.л. орехи
2 -3 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
сокът от 1 лимон
1 щипка сол
черен пипер на вкус
Рибата се намазва със зехтин от двете страни и се изпича на предаврителн загрят грил-тиган, на умерен огън..
Чесънът се намачква в хаванче, след което се прехвърля в купа. Налива се лимоновият сок, добавят се орехите, наситненият магданоз, солта, черният пипер и 2 с. л. вода и се разбърква.
Рибните филета се поливат със соса и се сервират. Гарнират се с много лимон, зелена салата и клончета джоджен или магданоз.