Последни Рецепти
Последни Статии

Риба с орехов сос

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Риба с подлучен орехов сос

Откритието от съботната разходка до пазара бе разнообразието от риба, което се предлагаше по рибните магазини. По стара традиция шарана за Никуледен вече е купен и чака. Купих и бяла риба. У дома рибата е на почит, приготвена в тигана грил всяка риба е вкусна. Избирате си филе от бяла риба, хек, херинга и слагате в тигана. Здравословна рецепта, много лимон, салата и ако имаше малко сос към препечената рибка. Това е предложения за филе от риба с орехов подлучен сос.

за 1 порция:
200 г филе от бяла риба
1 с. л. зехтин (илио за намазване на тигана)

за соса:
1 с.л. орехи
2 -3 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
сокът от 1 лимон
1 щипка сол
черен пипер на вкус

Рибата се намазва със зехтин от двете страни и се изпича на предаврителн загрят грил-тиган, на умерен огън..

Чесънът се намачква в хаванче, след което се прехвърля в купа. Налива се лимоновият сок, добавят се орехите, наситненият магданоз, солта, черният пипер и 2 с. л. вода и се разбърква.

Рибните филета се поливат със соса и се сервират. Гарнират се с много лимон, зелена салата и клончета джоджен или магданоз.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории