Последни Рецепти
Последни Статии

Образованите хора са по-здрави

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Образованите хора по-рядко се обръщат към лекар

Има ли зависимост между здраве и образование?

букет
Учени от Белгийския Научен Институт по здравеопазване намират връзка между нивото на образование на човек и неговото здравословно състояние – те са свързани. Колкото един човек е по-образован, толкова по-рядко се среща с различни болести през своя живот.
Учените правят подобен извод на основание резултатите от проведени анализи на повече от 11 хиляди медицински изследвания в периода 2008-2009 г. Хроническите заболявания на хора с висше образование се срещат в 20 случая на 100, докато хора със средно образование заболяват от хронични болести в 44 случая на 100. Иначе казано, колкото човек е по-образован, толкова по-рядко се обръща за помощ към доктор.
По мнение на учените, това е обяснимо с това, че хората с висше образование имат по-висок стандарт на живот и по-стабилно социално положение. Освен това по-образованите хора са склонни да водят здравословен начин на живот, а също така да контролират своите навици и постъпки.
Аналогично изследване е проведено по-рано в Канада, където установяват, че на здравето освен висшето образование влияе и това да имате добро семейство и котка.

Основателна причина да имате домашна котка нали? За семейството и за най-близките хора се искат всекидневни грижи, а висшето образование не винаги е достатъчно условие за по-високи приходи. Важното е да харесваме своята работа и нещата, които се случват около нас.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized