омлет
Добави към моето меню
Натурален омлет
рецептата е основна за приготвяне на омлет. С приготвянето на други продукти могат да се получат най-различни омлети, но това си остава основната рецепта
10 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. растително масло
черен пипер и сол на вкус
щипка червен пипер
Яйцата ги разбивате с прясното мляко, сол и черен пипер на вкус.
Сместа изсипвате в тиган със загрята мазнина на пет равни части. Получават се 5 омлета
Изпържвате омлетите и от двете страни. (в тифлонов тиган е необходимо съвсем малко мазнина, колкото тигана да се подмаже)
Поставяте в затоплени чинии, прегънати на две или навити на руло и поднасяте веднага.
Идея: Много добре се съчетава със зелена салата и сирене