Овесена каша с тиква и орехи
Добави към моето меню
Овесените ядки са един от предпочитаните продукти за закуска. През есента да направим вариант с тиква, да посипем с орехови ядки и да добавим лъжичка мед
Продукти
100 г тиква (сварена или печена)
200 мл прясно мляко
100 мл вода
100 г овесени ядки
Мед или кленов сироп на вкус
2 с.л. орехови ядки
Начин на приготвяне
• Суровата тиква се нарязва на малки кубчета и се слага да с свари до готовност с вода и прясно мляко
• Към сварената тиква се добавят овесени ядки и се оставя сместа да заври, след което се дръпва от огъня
• Към овесените ядки се добавят нарязаните орехови ядки, мед и се разбърква. Оставя се под капак за около 5-10 мин и се сервира
Овесени ядки с тиква е популярна закуска в САЩ, у нас тиквата най-често си я представяме печена с орехи или на тиквеник.