Последни Рецепти
Последни Статии

Пай с агнешко

Добавено в Ястия с агнешко

Добави към моето меню

Агнешкото месо се реже на малки кубчета, но може да се направи и с мляно месо

Продукти:
600 гр бутер тесто(“Белла”)
2 големи кромид глави лук
4 скилидки чесън
6 с.л.олио
4 с.л. доматено пюре
сол на вкус
пипер черен на вкус
1 ч.л. сух розмарин
600 гр агнешко смляно
500 гр патладжани
100 гр кашкавал
200 гр кисело мляко
2 с.л.масло

Време за приготвяне около 2 часа

Начин на приготвяне:
• Патладжаните се измиват, обелват и нарязват на шайби с дебелина около 1см, и се пекат на фурна до златисто поръсени с малко олио (2 с.л.)
• Патладжанените кръгчета се разстилат в широк съд
• Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В голям тиган се слагат 2 с.л. олио и се задушават до златисто. Добавя се каймата и се пържи със останалите съставки докато сосът се поизпари. Добавя се доматеното пюре и се разбърква добре, тиганът се отстранява от огъня. Добавя се сол на вкус,черен пипер и розмарин.
• Правоъгълна форма се намазва леко с масло.Фурната се загрява до 200гр.
• От бутер тестото се отрязват 5 листа с формата на тавата. Реденето става по следния начин: Първо лист бутер тесто отгоре се разстила половината агнешки пълнеж ръси се тук там с кисело мляко, после бутер тесто, половината от патладжаните и малко кисело мляко, после както – бутер тесто, кайма, мляко, и отново бутер тесто и другата половина от патладжана и малко мляко, накрая последния лист тесто.
• Поръсва се с кашкавал и тук там 2-3 бучици масло. Пече се в предварително загрята фурна 40 мин
• Реже се внимателно с много остър назъбен нож.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории