Последни Рецепти
Последни Статии

Рамстек

Добавено в Дюкански рецепти, Ястия с телешко

Добави към моето меню

Рамстек с лук
класическа рецепта с телешко

1 кг телешки шол
1 с.л. галета
1 с.л. брашно
1 яйце
смлян черен пипер на вкус

олио за пържене

* Избира се хубаво телешко месо със свеж червен цвят и се слага за 30 мин във фризер, така по-лесно след това ще го нарежете на тънки шницели;
* Шницелите се начукват и се поръсва с черен пипер на вкус, с остър нож се правят леки диагонални нарези;
* Панира се в разбитото яйце с брашното и галетата и се пържи в сгорещено олио;

Рамстек се поднася с гарнитура от варени картофи и с пържен лук за рамстек.

Пържен лук за рамстек
3-4 големи глави кромид лук
олио за пържене
4 с.л. брашно

* Лукът се реже на тънки филии, след което се разделят на кръгчета
* В кутия с капак се слагат лучените кръгове и се поръсват с брашно. Кутият се затваря и се разтърсва, така лучените кръгове равномерно се покриват с брашно;
* Лукът се пържи в достатъчно голямо количество олио или във фритюрник до златисто.

Телешкото месо е много подходящо за диетата на Дюкан, може да се приготви вариат на рамстек
Рамстек по дюкански
1 кг телешки шол
смлян черен пипер на вкус

Приготвя се по-горния начин, но не се пържи, а се пече на скара, която е намазана с тампон напоен с олио.
Лукът не се пържи, а както е нарязан на колелца се претрива леко с ръце.
В кутия с капак се слага горещия рамстек, лука и се разртъсва няколко пъти.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории