Рамстек
Добави към моето меню
Рамстек с лук
класическа рецепта с телешко
1 кг телешки шол
1 с.л. галета
1 с.л. брашно
1 яйце
смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
* Избира се хубаво телешко месо със свеж червен цвят и се слага за 30 мин във фризер, така по-лесно след това ще го нарежете на тънки шницели;
* Шницелите се начукват и се поръсва с черен пипер на вкус, с остър нож се правят леки диагонални нарези;
* Панира се в разбитото яйце с брашното и галетата и се пържи в сгорещено олио;
Рамстек се поднася с гарнитура от варени картофи и с пържен лук за рамстек.
Пържен лук за рамстек
3-4 големи глави кромид лук
олио за пържене
4 с.л. брашно
* Лукът се реже на тънки филии, след което се разделят на кръгчета
* В кутия с капак се слагат лучените кръгове и се поръсват с брашно. Кутият се затваря и се разтърсва, така лучените кръгове равномерно се покриват с брашно;
* Лукът се пържи в достатъчно голямо количество олио или във фритюрник до златисто.
Телешкото месо е много подходящо за диетата на Дюкан, може да се приготви вариат на рамстек
Рамстек по дюкански
1 кг телешки шол
смлян черен пипер на вкус
Приготвя се по-горния начин, но не се пържи, а се пече на скара, която е намазана с тампон напоен с олио.
Лукът не се пържи, а както е нарязан на колелца се претрива леко с ръце.
В кутия с капак се слага горещия рамстек, лука и се разртъсва няколко пъти.