Палачинки бoхчи
Добави към моето меню
Палачинки бoхчи
Рецепта за палачинки, разликата е в поднасянето – плънката е по избор, поставя се в средата и се оформя като вързопче, бохча. Поднася се като предястие
Палачинки бoхчи с праз
Продукти
За палачинките
3 яйца
400 мл прясно мляко
Брашно до гъста каша
2 с.л. олио
За плънката
200 г извара
Няколко листа спанак
бялата част от праза
за поднасяне
няколко листа зелена салата
няколко маслини
Рецепта за палачинки бoхчи
• Приготвяте сместа за палачинки като разбивате яйцата, добавяте хладкото мляко и толкова брашно, че да се получи смес малко по-гъста от боза
• В загрят тиган (незалепващо керамично покритие) капвате капка олио и изсипвате черпак от сместа, след което обръщат да се запече и от другата страна. Получават се около 20 палачинки
• Избирате праз със свежа зелена част, която отделяте и разрязвате на дълги ленти по дължина
• В купичка смесвате извара, нарязан на ситно част от бялата част на праза и няколко листа спанак. Обърквате сместа
• В средата на палачинката слагат лъжица от сместа, събирате краищата за да оформите вързопче и връзвате със зелената част-лента от праза
• Поднасяте върху листа зелена салата и няколко маслини
Вариантите на тази рецепта са много защото всеки може да приготви плънка по свой вкус – с гъби, с филе или пилешко филе нарязани на ситно и овкусени. Плънката трябва да е много гъста за да не се разтече и готова за консумация
У дома това бе закуската изненада на Ивановден – зимен вариант на рецептата. Останалите палачинки поднесох със сладко от диви ягоди