Палачинки с яйца и гъби
Добави към моето меню
Палачинки с яйца и гъби
Рецепта Надежда Веселова
Оригинално предложение – палачинките са сложени във форма за мъфини, напълнение и запечени – чудесно предложение за късна закуска-обед, брънч, в почивен ден
Продукти
6 палачинки
За плънката
6 яйца
300 г гъби
1 глава кромид лук
6 с.л. сметана
50 г кашкавал
За палачинките
1 л прясно мляко
3 яйца
Щипка сол
2 с.л. захар
2 чаши и още до тесто гъсто като боза
1 ч.ч. вода в млякото
½ ч.л. бакпулвер се пресява с брашното
2 с.л. олио
Рецепта за Палачинки с яйца и гъби
• Палачинките се приготвят по тази рецепта или по ваша проверена рецепта за палачинки, може да се приготвят и предварително
• Кромид лукът се нарязва на ситно и се задушава с нарязаните гъби докато се изпари течността
• Взема се форма за мъфини. Във всяко гнездо се поставя по една палачинка, разпределя се сместа от гъби и лук
• Във всяка палачинка чукваме по едно яйце , слага се 1 с.л сметана и се поръсва с настърган кашкавал
• Пекат се на средна фурна на 180 градуса около 15 мин
• След като се охладят се вадят от формите и се сервират