Пастет от тиквички
Добави към моето меню
Пастет от тиквички
Много вкусно лакомство се получава за намазване на препечени филийки. Опитайте, може да се сравнява с домашно приготвен хумус и доколкото е и с извара и с пастета от извара и печени червени чушки
Продукти
1 кг тиквички
300 г извара
2 с.л. зехтин
3-4 с.л. кисело мляко
3-4 скилидки чесън
4-5 стръка копър
2-3 с.л. олио
Начин на приготвяне
• Тиквичките се избират да са по-млади, без образувани семена. Разрязват се на ленти и се изпичат на грил тиган, олиото е необходимо за намазването му
• Изпечените тиквички се нарязват и се добавя чесън, ако е зелен добавете и зелената част.
• Сместа се пасира и се добавя извара, зехтин и кисело мляко до желаната гъстота
• Овкусете с копър и сол на вкус
Идея: ако искате да увеличите количеството и да направите още един вариант на пастета с тиквички може да добавите 2-3 моркова, предварително сварени на пара
Необходим е пасатор за да стане еднородна смес