Последни Рецепти
Последни Статии

Пататник

Добавено в Българска кухня

Добави към моето меню

Рецептата е на Ася Костова
Пататник

1 кг. картофи
1 яйце
300 гр. сирене
2 глави лук
2-3 суп. лъжици брашно
мас или олио
сол
джоджен ( задължително)
Приготвяне:
Картофите сурови се настъргват на едро ренде, лука също.
Слага се натрошеното сирене, яйцето ( за спойка), мазнина
колкото прецените и всичко останало. Разбърква се хубаво сместа и се слага в подмазана тава . Пече се на 200 градуса
около час. Ако искате може да сложите кора за баница отдолу и отгоре. По добре от тези дебелите кори които продават тип турски. Рецептата е изпитана, да ви е сладко. :))

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории