Котлети с вино
Добави към моето меню
Котлети с вино, лук и моркови
рецепта, класика. у дома сме по лесните рецепти и бързи, което не означава, че не стават красиви, вкусни и здравословни. За всяка диета се казва, че трябва да съдържа много месо без мазнини, плодове и зеленчуци. затова и моите рецепти са такива основно малко месо, много зеленчуци, без мазнина и толкова подправки, колкото да подчертаят вкуса.
4 котлета
4 с.л. вино
смлян черен пипер на вкус
2 глави кромид лук
2 моркова
* Котлетите се начукват и се овкусяват със смлян черен пипер.
* Слагат се в тава за печене и се долива виното.Пекат се на средна фурна на 200 градуса;
* Морковите и кроми лука се нарязват и се добавят, когато са почти готови котлетите. Обръщат се, ако е необходимо се долива малко вода;
* Пекат се до готовност.
Поднасят се със салата по избор