Последни Рецепти
Последни Статии

Паниран сладолед

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Паниран сладолед
Панираният сладолед е десерт номер 1 в китайските ресторанти. След разни дълги експерименти се научих да го приготвям. Вкусно е и е начин да поднесем сладолед и през зимата и да заитригуваме и изненадаме.

Паниран сладолед с хрупкава коричка

500 г сметанов сладолед
за панировката:
2 яйца
1 ч. ч. корнфлейкс
2 – 3 с.л. захар
2 с.л. кокосови стърготини
1 с. л. прясно мляко
олио зaпържене

Корнфлейкс, захарта и кокосовите стърготини се смилат в блендер.

От сладоледа се оформят топки, които се слагат във фризер за 1 час да стегнат.

Едното яйце се разбива с прясното мляко в купа.

Извадените от фризера топки сладолед се овалват първо в разбитото яйце, след това в смления корнфлейкс.

Топките отново се връщат във фризера, за да стегнат за 30 минути – 1 час.

След това топките се овалват във второто разбито яйце, пускат се за 2-3 секунди в силно сгорещеното олио и се поставят в купичка за сервиране. По желание се гарнират с шоколадов топинг.

Паниран сладолед в кекс
рецептата е на Мария, която е работила в китайски ресторант
Рецептата е аналогична на горната, коато вместо корнфлейкс се използва кекс, което плътно трябва да обгърне топката сладолед и да се сложи да стегне във фризера, след което се овалват в разбито яйце и се пържат за кратко в силно сгирешено олио.

Паниран сладолед с меденка
рецептата е на Натали

Това е още едно приложение на любимата меденка.
Меденката се разрязва на две надлъжно, но не до кравя, така че да се оформо джоб. Обръща се обратно, шоколадовата страна да стане вътрешна страна. Поставя се топката сладолед и се притиска за да стане стегната топка, след което се слага във фризера за около 1 час да стегнат добре.
Пастата за панировка се приготвя от кисело мляко с щипка сода за хляб, за да бухне, 1 яйце, 2 с.л. вода и брашно за да се получи лепкава каша.
Меденката се панира с получената паста и се пържи в сгорешено олио.

9.01.2007

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории