Патладжан по корейски
Добави към моето меню
Салата от патладжан по корейски
Продукти
2 патладжана
2 домата
2 чушки – зелена и червена
1 глава кромид лук
4-5 скилидки чесън
1 с.л. ябълков оцет
2 с.л. олио
Приготвяне на салата от патладжан по корейски
• Патладжаните се обелват и се нарязват на тънки резени. Поставят се в купа студена вода с щипка сол около 30 мин за да си пуснат „черната вода“
• След това се изтръскват от водата и се запичат на грил тиган до златисто
• Останалите зеленчуци – домат, чушки, лук се нарязват на тънки ивици и се смесват с изпечения патладжан. Овкусява се с нарязания на ситно чесън, оцет и олио (зехтин)
• Може да се добави и магданоз или кориандър
Може да приготвите таи вкусна салата и по този начаин. Тогава може да се поднесе о като лека вечеря
Продукти:
1 патладжан
2 глави лук
1 морков
2 чушки, зелена и червена
1 ч.л. червен пипер, по желание може и лют
сол и смлян черен пипер на вкус
1 с.л. зехтин
1 ч.л. ябълков оцет
за поръсване – сусам, слънчогледови и тиквени семки
Начин на приготвяне:
* Патладжанът се изпича, може и цял в чушкопека или на ленти на грил тиган или във фурната
* Кромид лука се нарязва и се задушава с малко масло до златисто. добавя се накрая червен пипер и настъргания морков
* в купа се смесват изпечения патладжан, лука, кморковите. Овкисява се с оцер, зехтин, сол, поръсва се с нарязан магданоз и
сусам, слънчогледови и тиквени семки.