Пълнени патладжани като пънчета
Добави към моето меню
Пълнени патладжани като пънчета
рецепта Веселина Гатева-Лина
Патладжани пълнени със свинска кавърма
Запържват се 2-3 скилидки чесън и 1 малка глава лук. Прибавя се дребно нарязано месо по желание/пилешко,свинско,телешко. След като се запърже месото се прибавят вътрешностите на издълбаните патладжани, предварително осолени и измити. Прибавя се пикантен кетчуп и подправки/магданоз, босилек, чер пипер.
Патладжаните се издълбават по желание/като лодки или пънчета – в случая пънчета, посолават се и се оставят да престоят половин час.
После се измиват и изпичат във фурна с малко зехтин и вода.
Запечените патладжани се пълнят със сместта и се гарнират по желание-с настърган пармезан/кашкавал/ или моцарела и фантазия.