Хайвер с извара
Добави към моето меню
Хайвер с извара
стара рецепта от тефтерите на нашите баби, но вкусна и лесна за приготвяне, добре се съчетава с препечена филийа или топла пита
Продукти
400 г извара
1 глава кромид лук, малка
2-3 скилидки чесън
100 мл цедено кисело мляко
100 г майонеза
сол на вкус
щипка червен пипер
няколко стръка копър (може и сушен)
Приготвяне на хайвер от извара
* изваратa се поставя в купа и се добавят останалите продукти – лукът и скилидките чесън блендирани, майонезата се поставя последна
* Разбърква се до хомогенна смес
* Оставя се да престои около час за да се смесят вкусовете и се сервира
В много от рецептите използваме извара. да може да се направи със сирене, но така е по-диетично, малко по-евтино и е вкусно