Последни Рецепти
Последни Статии

Печена тиква

Добавено в Българска кухня, Десерти

Добави към моето меню

Печена тиква с мед о орехи
какво ни е необходимо за да приготвим печена тиква освен тиква, нарязана на парчета, тава и фурна в която да я опечем.
Необходимо е желание и усмивка, когато поднасяме тиквата с купичака мед и орехи

pechena-tikva

* Тиквата се нарязва на парчета, почиства се от семките и се измива;
* Парчетата се подреждат в тава, долива се около 2 ч.ч. вода;
* Пече се на 200 градуса (или във фурна на дърва, тогава няма градуси) до готовност, тиквата хваша коричка и аромата й се променя;
* Поднася се с мед и орехи.

Ако ви остане печена тиква можете да проготвите толкова много сладкиши като мъфини с тиква, кекс, бисквити или любимото тиквено руло, ако остане печена тиква :)

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории