Последни Рецепти
Последни Статии

Тиква с плодове на фурна

Добавено в Българска кухня, Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Печена тиква с плодове
Тиквата през есента присъства на нашата трапеза. Вкусна е. Пълнената тиква с плодове е едно красиво ястие, което си заслужава да се приготви. Резултатът нещо вкусно, ароматно и красиво.
С какви плодове да се напълни тиквата? С такива, които харесвате и имате в момента, може да добавите орехи или локум нарязан на парченца за по-богат вкус.

pechena tikva
снимка споделена от Диана Динчева

Това е една примерна комбинация от плодове
Продукти
долната част на тиква цигулка – около 800 г
50 г сушена папая
50 г сушени кайсии
100 г стафиди
8 парчета локум
2 с.л мед
2 с.л. сладко от сливи
50 г нарязани орехи
50 мл прясно мляко или вода
Може да добавите и парченца тиква, оваляни в брашно
Начин на приготвяне
• Тиквата се срязва, отрязва се капаче, и се почиства от семките
• В купа се смесват плодовете, като тези, които трябва се нарязват, локума и орехите. Разбърква се
• Сместа се пълни в тиквата и се долива прясно мляко
• Тиквата се обвива в алуминиево фолио и се пече във фурната около 2 часа. Когато я пека на печка с дърва я слагам в тава с 2 пръста вода и пека до готовност. Ако печете с фолио, преди да извадите тиквата с плодове и го махнете за да може да се запече

Пълнена тиква със плодове и ядки
споделено от Donka Arnaudovа
Пълнена тиква със плодове и ядки

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории