Магданозено песто
Добави към моето меню
Песто от магданоз
Лято, магданоз, много зелени подправки. Може да си направим песто от магданоз, което много добре се съчетава с печено месо или дори с препечена филийка
1 връзка магданоз
50 мл зехтин
2 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. мед
1 скилидка чесън
щипка сол
Приготвяне на песто от магданоз:
* Магданозът се измива, подрежда и нарязва
* В блендер се слагат магданоза, зехтина, лъжичка мед, щипка сол и нарязаната скилидка чесън
* Блендира се до еднородна смес
* Поднася се в подходящ съд или може да се гарнира печено месо с него
Приготвеното по този начин песто може да се съхранява в буркан около 2 седмици в хладилник
По този начин можем да запазим магданоз за зимата. Ако имате градина и наберете магданоз може да го блендирате само със зехтин, да го поставите в малки пластамсови кутии във фризера. Когато го използвате добавете чесън, мед, сол на вкус … добре се съчетава и с орехови ядки или запечени слънчогледови семки. Така и в най-снежния ден ще имате свеж и зелен магданоз на вашата трапеза.