Пица Капричоза
Добави към моето меню
Пица Капричоза
рецепта Milena Ivanova
Направих пицата в тава около 34 см. Продукти за тестото : 10 гр жива мая (аз я направих със суха на д-р Йоткер), 250 гр бяло брашно, 125 мл вода, 1/2 ч. л. сол, 1 ч.л. захар, 1с.л. олио или зехтин. От тези продукти правим еластично тесто на топка и го оставяме за 20-30 мин да втаса. На дъното на тава поставям хартия за печене и разстилам с ръце тестото. Отгоре намазвам с домашен кетуп (вие, ако нямате използвайте по вкус), след това 300 гр бекон и върху него нареждам и пресните гъби. Добавям по цялата повърхност тъмни маслини без костилки и сух риган. Поливам леко със зехтин и поставям пицата в предварително загрята на около 200 градуса фурна за 20 минути. Последните 10 минути изваждам пицата и я заливам със смес от настърган кашкавал и 2-3 яйца. Изключвам фурната и оставям да се запече. Докато е още гореща, най-отгоре слагам и топено сирене. Да ви е сладко.:)