Пикантни картофи
Добави към моето меню
Пикантни картофи с доматен сос
1 кг малки картофи
1 глава лук
3 с. л. олио
1 ч. л. зърна кимион
за доматената сос:
2 големи домата
1 краставица
2 люти чушки
сок от 1 лимон
1-2 с. л. олио
1 ч. л. зърна кимион
1 ч. л. кориандър
магданоз
Картофите се измиват, подсушават се и се поставят в суха тава.
В сух тиган за минута се запича кимионът, налива се олиото, слага се едро нарязаният лук и се пържи около 1 минута. Излива се с мазнината върху картофките, разбърква се и се пече за 40 минути при температура 200-220 градуса.
Кимионът за доматената салца се запича в сух тиган за минута. Доматите и лютатата чушка се почистват от семето и заедно с краставицата се нарязват на съвсем малки кубчета. Смесват се със запечения кимион и всички останали продукти и се разбъркват.
Изпечените картофки се поливат с приготвената салца, разбърква се и ястието е готово за сервиране.
Използвани маркери:
картофи