Маслинено пиле
Добави към моето меню
Маслинено пиле
1 пиле
1 чаена чаша настъргани домати (може и от консерва)
3-4 глави лук
250 др черни маслини без костилки
1 чаена чаша червено вино
1 глава чесън
500 г гъби печурки
сол, чубрица и черен пипер на вкус
4 -5 с.л. олио
Нарязаното на порции пиле се запържва в мазнината и от двете страни, докато стане златисто. Вади се и в същата мазнина се задушават ситно нарязаният лук, гъбите на ивички и скилидките чесън разполовени. Прибавят се към тях доматите и маслините.
Сипва се виното и 1 чаена чаша вода и отново се задушава. Посолява се и се наръсва с чубрицата и черния пипер.
Сместа се изсипва в пръстен гювеч, като се прибавят и парчетата от пилето. Захлупва се и се пече на умерена фурна около 1 час.
Използвани маркери:
пиле,маслини