Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле фрикасе

Добавено в Българска кухня, рецепти за деца, Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пиле фрикасе с гъби
рецепти с пиле – класика, пилешко месо, гъбен сос, моркови – лесна и вкусна рецепта за студените дни

1 пиле, около 1,3 кг
2 моркова
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
смлян черен пипер на вкус
200 гр печурки
2 с.л. олио
4 с.л. кисело мляко (сметана)
1 яйце
5 с.л. брашно
4-5 стръка магданоз за поръсване

* Пилето се почиства от мазнина, трътка и кожа и се залива със студена вода;
* След като пилето е престояло така 1 час се измива наново, слага се в тенджера и се залива със студена вода и се слага да заври. След като кипне пяната се почиства и се добавят морковите, лука, скилидките чесън и се оставя да ври на тих огън до готовност;
* Свареното пиле се почиства от кожа и кости, а бульона се запазва;
* В дълбок тиган се загрява олиото и се добавят гъбите, нарязани на филийки, разбърква се и се запържват до златисто. Добавя се брашното и се разрежда с пилешки бульон. Внимава се брашното да не стане на бучици, затова се разбърква само в една посока с дървена лопатка до хомогенност;
* Добавя се наситненто пилешко месо, морковите, лука, чесъна и се налива общо около 500 мл бульон, до желаната гъстота. Ври на тих огън така около 5 мин;
* Добавя се разбитото яйце с киселото мляко (готварска сметана) и се изсипва при пилето. Като клокне се отстранява от огъня и се поднася поръсен с нарязан на ситно магданоз.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории