Пилешко филе с лук и гъби
Добави към моето меню
Пилешко филе с лук и гъби
приготвено в Мултикукър приготвена по рецепта от блога „Храна за мой‘те канибали“ Пилешки хапки с гъби в лучен сос
Рецепта споделена от Galina Sabeva
Продукти:
1 кг пилешко филе
350 г гъби
1 кг лук
250 мл бира
100 мл вода
60-80 мл зехтин (олио)
1 ч.л. сол,на вкус
черен пипер, риган или мащерка, магданоз
1-2 с.л. брашно,според предпочитанията за гъстотата на соса.
Начин на приготвяне:
• Пилешкото месо се нарязва на едри хапки
• Гъбите се почистват и нарязват на едро (дребните оставят цели)
• Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
• Всичко се поставя в съда на мултикукъра, наливат се бирата, водата, олиото и посолява.
• Мултикукърът се го включва на програма за печене с времетраене 30 мин.
• След изтичане на времето се отваря капака, прибавят се черен пипер и риган,размитото с малко вода брашно, разбърква се,затваря се капака и се включва програмата за не повече от 10 мин.
pile gybi luk multicooker