Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле по унгарски

Добавено в Унгарска кухня, Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пиле по унгарски
рецепта от унгарската кухня, лятна, с много зеленчуци и лесна за приготвяне

2 порции
време за приготвяне 30 мин

Продукти
200 г пилешко филе
1 с.л зехтин

за зеленчуковия микс
2 ч.ч. нарязани домати
2 ч.ч. нарязани чушки на кръгчета
1 ч.ч. нарязан кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 ч.ч. грах
1 ч.л. червен пипер
1 люто чушле
2 с.л зехтин

Приготвяне на Пиле по унгарски

* Пилешкото филе се нарязва на хапки. Овкусява се със смлян черен пипер на вкус
* В дълбок тиган се загрява зехтина и се добавя филето, запича се докато стане златисто. Изважда се и се оставя настрани
* В тигана се добавя още 1 с.л. зехтин и нарязаните на ситно лук и скилидки чесън, разбърка се докато станат златисти след което се добавят доматите. Оставя се да поври на лек огън около 15 мин
* Сед което се добавят чушките, хубаво е да са различни на цвят – зелена, червена, жълта, нарязани на кръгчета
* Добавя се граха и ври така около 5 мин. По желание добавяте и нарязана ситно люта чушка, зелени подправки – магданоз и чрвен пипер
* Сервира се като се сипва от зеленчуцита, а отгоре от пилешкото филе

Идея
Рецептата може да бъде приготвена и с нахут, предварително сварен вместо грах (замразен, той има нужда от съвсем малко топлинна обработка)

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории