Пиле по унгарски
Добави към моето меню
Пиле по унгарски
рецепта от унгарската кухня, лятна, с много зеленчуци и лесна за приготвяне
2 порции
време за приготвяне 30 мин
Продукти
200 г пилешко филе
1 с.л зехтин
за зеленчуковия микс
2 ч.ч. нарязани домати
2 ч.ч. нарязани чушки на кръгчета
1 ч.ч. нарязан кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 ч.ч. грах
1 ч.л. червен пипер
1 люто чушле
2 с.л зехтин
Приготвяне на Пиле по унгарски
* Пилешкото филе се нарязва на хапки. Овкусява се със смлян черен пипер на вкус
* В дълбок тиган се загрява зехтина и се добавя филето, запича се докато стане златисто. Изважда се и се оставя настрани
* В тигана се добавя още 1 с.л. зехтин и нарязаните на ситно лук и скилидки чесън, разбърка се докато станат златисти след което се добавят доматите. Оставя се да поври на лек огън около 15 мин
* Сед което се добавят чушките, хубаво е да са различни на цвят – зелена, червена, жълта, нарязани на кръгчета
* Добавя се граха и ври така около 5 мин. По желание добавяте и нарязана ситно люта чушка, зелени подправки – магданоз и чрвен пипер
* Сервира се като се сипва от зеленчуцита, а отгоре от пилешкото филе
Идея
Рецептата може да бъде приготвена и с нахут, предварително сварен вместо грах (замразен, той има нужда от съвсем малко топлинна обработка)