Пилешки кюфтета със сос терияки
Добави към моето меню
Пилешки кюфтета със сос терияки
рецепта споделена от Боби Илиана
Продукти
За пилешките кюфтенца
400 г смляно пилешко месо
1 голямо яйце
4 с.л.лук настърган
1 и 1/2 ч.л захар
1 и 1/2 ч.л. соев сос
2-3 с.л. царевично нишесте, за овалване
1 с.л. олио
За соса Терияки
2 с.л саке или сухо бяло вино
2 с.л захар
2 с.л мирин (сладко оризово вино)
2 с.л соев сос
Рецепта за Пилешки кюфтета със сос терияки
• Размесвате добре смляното пилешко месо с яйцето, настъргания лук,захарта и соевия сос.
• Процесът отнема около 3 мин. и сместа трябва да е лепкава,
което означава, че е с правилната текстура
• Оформете 12 малки, плоски, кръгли кюфтенца и ги оваляйте от всички страни в царевичното нишесте
• Загрейте олиото в тиган. Сложете пилешките кюфтенца и ги запържете на умерен огън за 3 мин.
• Смесете продуктите за соса и ги излейте в тигана. Обръщайте кюфтенцата, докато се глазират от всички страни, като внимавате да не загори соса .
Аз не сложих от соса в тигана, просто ги запържих от двете страни, а соса отстрани,който иска да си топва