Яхния от пиле с тиква и дюли
Добави към моето меню
Яхния от пиле с тиква и дюли
Рецепта споделена от Margarita Ivanova
Продукти:
400 г пиле филе
200 г тиква
1 средно голяма дюля
1 глава лук
3 скилидки чесън
100 г готварска сметана
1 щипка джинджифил
1 кубче гъбен бульон
Сол на вкус, смлян черен пипер
3-4 стръка магданоз
Рецепта за яхния от пиле с тиква и дюли
• Пилешкото филе се нарязва на жулиени
• Тиквата се обелва и нарязва на кубчета (на снимката е тиква цигулка)
• Дюлята се нарязва на кубчета
• Ситно нарязаният лук запържвам леко в олио, добавям месото, чесъна, дюлята.
• Когато месото побелее, добавям бульона, разтворен в половин чаша вода. 2-3 минути след като заври добавям дюлята, а 5 минути след това- тиквата. Посолявам.
• Оставям на тих огън около 20 минути.
• Добавям и сметаната с джинджъра- къкри тихо още 7-8 минути.