Пиле яхния
Добави към моето меню
Пиле яхния с фъстъчено масло
Рецепта Chavdar Minkov
Продукти
1 пиле,
2-3 глави лук,
3-4 червени домати,
1 – червена камба,
1 стрък праз лук
3 моркова,
1 маниока (това не знам какво и от къде да го намеря така, че го правих без него)
100мл олио,
500мл пилешки бульон,
2 лимона,
3 супени лъжици фъстъчено масло,
сол и пипер на вкус.
Рецепта за Пиле с фъстъчено масло
• Пилето се нарязва на порции, лукът се нарязва на ситно.
• В тенджера се слага олиото и лукът се запържва за десетина минути на слаб огън. Прибавя се пилето и се запържва от всички страни за около 15мин.
• Когато пилето стане златисто се прибавят нарязаните на едро домати. Добавя се 250мл от бульона и се остава да заври.
• Добавят се и останалите зеленчуци, които също са нарязани на едро, и се разбъркват.
• Добавя се сол и пипер и се оставя ястието да поври на тих огън за около час. Ако сосът се изпарява долейте още бульон.
• В купа сипваме 3 супени лъжици фъстъчено масло, добавяме сокът от 2 лимона и 1 черпак от соса който се е получил от пилето.
• Разбърква се, за да се смесят съставките. Таз смес се добавя към пилето и се изчаква да заври отново и се задушава 5мин.