Бисквитена торта с шоколад
Добави към моето меню
Бисквитена торта с шоколад
Рецепта Виолета Демирева
1 опаковка обикновени бисквити
1 пакетче нишесте
8 с.л. захар
1 л. прясно мляко
100 г шоколад
1 пакетче желатин (10 г)
Рецепта за Бисквитена торта с шоколад
• Приготвяме крем от прясно мляко, нишесте и 8 с.л. захар според указанията на опаковката
• Когато крема се поохлади се смесва с 1 пакетче (10 г), което предварително е разтворено на водна баня
• В продълговата тавичка се слага част от крема, върху крема се подреждат бисквитите, залива се с крем и така докато свършат
• Слага се за няколко часа в хладилника
• След което се поставя в съд с гореща вода за няколко секунди за да може по-лесно да се извади от формата (може да покриете формата с тънко домакинско фолио – така ще се извади по-лесно)
• Поднася се поръсена с настърган шоколад