Последни Рецепти
Последни Статии

Празнично есенно ястие с пиле

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Празнично есенно ястие с пилешки бутчета
рецепта съчетала вкуса и цветовете на есенните зеленчуци с пиле

4 пилешки бутчета
8 ивици бекон
200 г сирене
10-15 листа пресен босилек
черен пипер на вкус

2 домата
100 г маслини без костилки
1 целина
3 – 4 скилидки чесън
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 патладжан
1/2 глава кроминд лук
10-12 листа пресен босилек
4-5 с. л. зехтин
2 с. л. ябълков оцет

Бутчетата се обезкостяват, изтъняват се равномерно и се подправят на вкус.
Месото се покрива плътно с листата босилек и отгоре се нареждат парченца сирене. Навива се на стегнато руло.
Ивиците бекон се подреждат върху намазан със зехтин лист алуминиево фолио, като се застъпват леко. Върху тях се поставя рулото и се завива.
Краищата на фолиото се стягат, за да се запази формата и аромата на ястието. Рулото се слага в съд с вряла вода и се пошира за 20-25 минути.
След това фолиото се отстранява и месото се запържва в малко сгорещено олио по около 10 секунди от всяка страна.

Патладжанът се нарязва на кубчета и се запържва за около 5 минути в тиган с предварително сгорещен зехтин.
Сипва се нарязаният лук и след още 10 минути се прибавят нарязаните чушки, целина и чесън. Зеленчуците се пържат около 15 минути, след което се поливат с оцета.

След още 20-30 секунди се прибавят маслините. Сипват се нарязаните на дребно домати и накъсаните листа босилек.
Зеленчуците се задушава още около 1 минута и се свалят от котлона.

Пълненото бутче се нарязва на филийки и се сервира върху капонатата

Това е оригинална рецепта, от сайта на Звездев, на един от неговите гости Бях решила да я приготвя по този начин, но ми изпратиха “селско пиле”. Част от бялото месо, предварително сварено приготвих по този начин.
Резултатът е вкусно и празнично пиле.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории