Пиле ранч
Добави към моето меню
Пиле ранч или рецепта за пиле с корнфлейкс
600 гр пилешки гърди (4 бр.)
2 с.л. маргарин
за ранч подправката:
1 ч. ч. корнфлейкс
1 ч. л. копър
1 глава лук, нарязан на много ситно, ако може лук на прах
1 с. л. чесново брашно
1 с. л. магданоз
сол и черен пипер на вкус
Корнфлейксът смилате на трохи и размесвате с останалите подправки.
Пилешките гърди поръсвате с черния пипер и намазвате с разтопения маргарин.
След това овалвате в ранч подправката и подреждате в предварително намаслена с маргарин тава. Пекат се при температура 200 градуса до зачервяване.
Поднасят се с много зелана салата, бяло вино или бира.
Рецепта, пробвана в Америка и една от малкото рецепти донесени от там, правя го в два варианта “Пиле ранч” на фурна, които поднасям с много салата, най-добре се съчетава със зелена салата. И рецептата за пиле корнфлейкс, така наречените “хапки, които, ако трябва да св прави класация за мезета за бира, ребва да са поне на второ място. Правят се по същия начин, сами че се пилешките гърди се режат на хапли овалват се в корнфлейксовата смес и се пържат в олио.
Рецепти с пиле, яйца – сега когато се говори за птичи грип. Рецептите с пиле винаги са били фаворит в нашето семейство. Когато се говореше за “луда крава” не се отказахме от сирене, кашкавал и мляко, а сега страха от пандемията е голям.
“Ранч” (английски Ranch dressing) е млечно-сметанов сос.
За соса сте прави: Ranch dressing is a condiment made of buttermilk or sour cream, mayonnaise, minced green onion, garlic powder, and other seasonings mixed into a sauce.
Рецептата е за пиле с корнфлейкс в панировката и така ми бе казана преди години, като име.