Пилешки рулца с гъбен сос
Добави към моето меню
Пилешки рулца с гъбен сос
Вкусна и ефектна рецепта с пиле. Може да се приготви и със свински пържоли
Рецепта и снимка Снежана Костова
Продукти:
6 броя свински (пилешки) пържоли без кост
6 кисели краставички
200 г бекон
200 г гъби печурки
150 г топено сирене
200 г кашкавал
олио
черен пипер и сол на вкус
За соса:
150-200 г гъби
3 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
1 ч.ч. готварска сметана
125 г масло
черен пипер, индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне:
• Бекона и гъбите се нарязват на малки кубчета и се запържват. Добавят се нарязаните на ситно кисели краставички
• Начуканите на тънко пържоли се осоляват и поръсват с черен пипер върху тях се слага част от плънката малко топено сирене и парче кашкавал. Завиват се на руло и се завързват с конец за да не се развият.
• Готовите рулца се слагат в плик за печене и се пекат във фурната за около час и половина на 200 С.
• Гъбен сос: Гъбите се настъргват на ренде. Маслото се разтопява в малка тенджера след което се запържват гъбите. Тенджерата се дърпа от котлона и се добавя брашното като се бърка за да не стане на бучки.
• Когато рулцата в плика се опекат се е получил сос, него го сипваме при сместа и добавяме свареното прясно мляко и сметаната. Връщаме тенджерката на котлона и започваме да бъркаме за да не загори. Соса е готов след около 5-7 минути добавя се черен пипер и индийско орехче (сол не се слага защото от получения сос от рулцата е солен).
• Готовият сос с черпак се полива върху рулцата при поднасяне.