Пита маргарита с билки
Добави към моето меню
Маргаритa c квас и ароматни билки
Рецепта споделена от Snežana Gavrančić
Продукти
500 г брашно
100 г маргарин или масло
200 мл прясно мляко
50 мл масло
2 яйца – 1 жълтък за намазване
1/2 прясна мая, 20 г
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
кимион, босилек, риган – за поръсване
Рецепта за маргарита с кава и ароматни билки
• Маята се слага да втаса с топлото мляко, с 1 ч.л. захар
• Добавяме шупналата мая към брашното, добавяме и маслото, солта, яйцата, без 1 жълтък, и се омесва добре.
• Оставете тестото поне за половин час на топло за да втаса добре и премесете, а след това се разделя на 4 части.
• Всяка част се омесва и се разтила на кръг като се намазва добре с масло илимаргарин. Така и с втората и третата, като последната отгоре не се намазва с маргарин.
• Така наредените пластове тесто в кръгла чиния започвате да режете на кръгове с чаша. Отделяте всяко кръгче настрани като го намазвате с яйце.
• После нареждате в тава като попълвате от външната към вътрешната част на тавата за печене.
• За в средата се използват 5 кръгчета тесто като се нареждат едно до друго и се притискат (прилепят в единия край), после се отъркаля и се пуска в средата на тавата за да се получи розата.
• Намазвате с останалата яйчна смес и поръсвате отгоре с подправките. Използвах кимион и риган, и винаги можете да слoжите и сусам, лен или други семена …
• Така приготвен хляб я оставете да престои в продължение на половин час на топло място и след това се пече във фурната на 200 градуса за около половин час
Превод Hristina Gencheva