Последни Рецепти
Последни Статии

Пита маргарита с билки

Добавено в Наши гости, Хляб, питки

Добави към моето меню

Маргаритa c квас и ароматни билки
Рецепта споделена от Snežana Gavrančić

Продукти
500 г брашно
100 г маргарин или масло
200 мл прясно мляко
50 мл масло
2 яйца – 1 жълтък за намазване
1/2 прясна мая, 20 г
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
кимион, босилек, риган – за поръсване

Рецепта за маргарита с кава и ароматни билки
• Маята се слага да втаса с топлото мляко, с 1 ч.л. захар
• Добавяме шупналата мая към брашното, добавяме и маслото, солта, яйцата, без 1 жълтък, и се омесва добре.
• Оставете тестото поне за половин час на топло за да втаса добре и премесете, а след това се разделя на 4 части.
• Всяка част се омесва и се разтила на кръг като се намазва добре с масло илимаргарин. Така и с втората и третата, като последната отгоре не се намазва с маргарин.
• Така наредените пластове тесто в кръгла чиния започвате да режете на кръгове с чаша. Отделяте всяко кръгче настрани като го намазвате с яйце.
• После нареждате в тава като попълвате от външната към вътрешната част на тавата за печене.
• За в средата се използват 5 кръгчета тесто като се нареждат едно до друго и се притискат (прилепят в единия край), после се отъркаля и се пуска в средата на тавата за да се получи розата.
• Намазвате с останалата яйчна смес и поръсвате отгоре с подправките. Използвах кимион и риган, и винаги можете да слoжите и сусам, лен или други семена …
• Така приготвен хляб я оставете да престои в продължение на половин час на топло място и след това се пече във фурната на 200 градуса за около половин час

Превод Hristina Gencheva

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории