Ръжени бисквити
Добави към моето меню
Ръжени бисквити със стафиди и боровинки
Домашните бисквити винаги са по-вкусни. Ето още една рецепта – опит да ги направим и по-вкусни и по-полезни
Продукти
300 г ръжено брашно
1 ч.ч. бяло брашно, може и повече за да се получи бискитено тесто
100 г краве масло
200 г мед
50 г стафиди
50 г сушени боровинки
50 мл ром
1 пакетче бакпулвер (10 г)
1 яйце
1 лимон, настъргана кора и сок
Рецепта за ръжени бисквити
• В чаша се поставят стафидите и боровинките и се заливат с рома за около 30 мин
• В купа се слага 300 г ръжено брашно и 1 ч.ч. бяло брашно и се разбърква с бакпулвера
• Добавят се меда, мекото краве масло, стафидите, боровинките и се забърква тесто, ако е необходимо добавете още малко брашно
• Сместа се дели на топчета, големи колкото орехи. Вземете едно топче, поставете го върху хартията за печене в тавата и притеснете с пресата. Така ще се получат интересно оформени бисквити (това е трика за да се получат така)
• Пекат се на средна фурна на 190 градуса до готовност.