Последни Рецепти
Последни Статии

Орехов кекс

Добавено в Десерти, Сладкиши

Добави към моето меню

Орехов кекс “Перигор”
Един от най-популярните, традиционни десерти в югозападната част на Франция е ореховият кекс “Перигор”

една книга, едно пътуване до Франция, един орехов кекс и още много истории в книгата “Сватовникът от Перигор” на Джулия Стюарт
Съставки:
200 гр брашно
100 гр захар
100 гр масло
3 яйца
1 ч.л. сода
200 гр смлени орехи
1 ванилия

тава за печене с диаметър 24-25 см

Приготвяне:
Разтопете маслото на тих огън или в микровълновата печка и го сложете да се охлади. Разбийте яйцата със захарта, докато се получи плътна светла пяна. Добавете разтопеното масло към разбитите яйца и бъркайте с миксер, или на ръка, докато се получи равномерен крем без бучки.
Добавете към брашното солта и содата и пресейте хубаво, а после смесете с натрошените орехи. После на три пъти смесете сухите съставки с яйчения крем. Бъркайте добре, докато се получи тестото.
Сложете го в намазаната предварително с масло и посипана леко с брашно форма. Пече се в загрята фурна около 40-45 минути на 180 градуса.

pitagor

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории