Последни Рецепти
Последни Статии

Питиета на лятото с малко калории

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

8 алкохолни напитки и техните нискокалорични заместители

kokteil

Една от тенднциите на лято 2018 г. е напитките с малко алкохол. Обичайно коктейлите съдържат много калории и е хубаво да ги избягваме, когато искаме да отслабнем и постигнем атлетична фигура. Редакторите на adme.ru ни показват нагледно кои напитки да избягвяме по време на лятната си почивка, за да не ни се налага да купуваме един размер по-голям бански в средата на сезона и с какво можете да ги заменим:

1. Лонг Айлънд
Популярна напитка “Лонг Айлънд” съдържа водка, джин, ром, текила, трипъл сек и кока-кола. Ето защо стандартната чаша от тази напитка (420 мл.) съдържа до 424 калории.
Коктейлът “Космополитън” съдържа по-малко алкохол и малко сок от червени боровинки. Чаша от него (250 мл.) съдържа по-малко от 100 калории.
kokteil 2

2. Пиня Колада
Всеки знае, че карибският коктейл “Пиня колада” съдържа много кокос и ананас, така че често в чаша от 230 мл. има почти 300 калории.
Коктейлът, наречен Fuzzu Navel, съдържа прасковен шнапс и портокалов сок, което го прави отличен заместител, а и съдържа само 120 калории.
kokteil 3

3. Мохито
Това е един от най-популярните коктейли, но заради захарния сироп в него 250 мл. “Мохито” може да съдържа повече от 240 калории.
Можете да го замените с еднакво популярния коктейл “Мартини”. В 250 мл. се съдържат само 70 калории.
kokteil 4

4. Джин тоник
“Джин тоник” е любимият коктейл за плажовете, курортите и клубовете по целия свят, но в него има много захар. В 210 мл. от напитката се съдържат около 170 калории.
Slimline Tonic е друга марка тоник, която е по-малко калорична. Ето защо коктейлът, наречен “Джин и Slimline Tonic”, съдържа само 70 калории.
kokteil 5

5. Ром с кола
Една чаша ром с кола (280 мл.) съдържа повече от 210 калории.
Ако замените обикновената кола с диетичната ще смъкнете калориите на 115.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Бяло вино
Разбира се, видовете вино са различни, а съдържанието на калории зависи от вида грозде и количеството захар, но средно чаша вино от 175 мл. съдържа около 160 калории. Ако си поръчате шампанско ще консумирате само 89 калории.
kokteil 7

7. Маргарита
“Маргарита” е друг модерен коктейл, който в своите 230 мл съдържа 280 калории. За сравнение, парче пица с тегло 100 грама има по-малко от 253 калории.
Един отличен заместител на този коктейл се нарича “Московско муле”. Той съдържа само 120 калории в 170 мл.
kokteil 1

8. Тъмна бира
Разновидностите на бирата са хиляди, като всяки от тях има собствено съдържание на калории, но една от най-калоричните е тъмната. В 500 мл. се съдържат 220 калории.
Вайс” бирите стават все по-популярни и имат много ниско съдържание на калории. Те обаче не могат да бъдат намерени навсякъде.
Ако пък искате да минете на съвсем нискокалорична бира, ще трябва да се разделите с алкохолното и съдържание. 200 мл от нея съдържат 50 калории.
Допълнение: Чехия, която предлага голямо разнообразие от бира, има и бира, която е предназнчена за тези, които спазват кето диета, т.е. бира без въглехидрати. Ако не ми беше попаднало съобщение за нея, нямаше и да мога да си представя как е възможно да има бира, която да бъде почти без въглехудрати.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории