Последни Рецепти
Последни Статии

Освежаващите коктейли на лятото

Добавено в Акценти, Напитки

Добави към моето меню

Времето вече е за лятна ваканция, за море и приключения, за вечери навън с приятели. И все по-често си представяме, че сме на плажа с коктейл в ръка. Да, неизменна част от тази картина са освежаващите коктейли.
И ако на прием истинската дама може да бъде и на чаша вино, то през лятото може да е коктейл с малко алкохол.

Лятото и дългите летни вечери са времето на коктейлите

Ето няколко освежаващи идеи летни коктейли:

През 2018 това оранжево питие ни се предага и у нас.
Аперол шприц
Популярна в Италия напитка с искрящ оранжев цвят. Ликьорът Аперол е произведен в Падуа през 1919 г. А Аперол шприц е вдъхновен от венецианският микс с вино и сода, сервиран с т.нар.Cicchetti – малки сандвичи, хапки, маслини
Аперол шприц

Куба Либре
Коктейлът възниква след Испано-американската война, точно когато Куба става независима.
Историята му може да се проследи до баровете в Хавана,където американските войници смесили ром с кока кола и резени лайм и с тази напитка вдигнали тост в чест на новоосвободената Куба „Viva Cuba libre“. В превод Куба либре означава свободна Куба.

Ром, кола и лайм, които са смесени в чаша, пълна с лед, е перфектен начин да се справите с жегата. Рецепта не само за коктейк, а и за торта с този вкус.
ТОРТА „КУБА ЛИБРЕ“

Маргарита
Класика в жанра
Почитатели ли сте на текилата? През 1938 година Карлос Херера е направил коктейла точно като за вас. Той смесил текила, трипъл сек и лайм за танцьорката Мардьжъри Кинг, която била алергична към по-голямата част от съставките на аперитивите.Така се родил един от най-популярните коктейли на всички времена.
margarita

Космополитън
Всички се сещат веднага за „Сексът и градът“, но има много различни теории за това кой е открил този коктейл. Според някои е бил създаден в Сан Франциско, според други в бар в Манхатън, а нюйоркчани твърдят, че техния град е родното място на коктейла. Може би никога няма да разберем.

mojito rom

Коктейл Мохито

Мохитото е традиционен Кубински коктейл, който е много освежаващ и особено подходящ за лятото
Неустоимата комбинация от сладост, цитруси и мента, специално направена да подчертава вкуса на рома е перфектната слабо алкоалкохолна лятна напитка.

Мартини
Този микс от водка, вермут, лед и парченце лимон е печеливша комбинация за всички борещи се с напрежението на покер масата в Казино Роял. Но това не пречи да си го поръчате и в бара край вълните.
Може и без водка, да ви хареса повече, само вермут, цитруси и много кубчета лед.
martini roze

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории