Питка Боженци
Добави към моето меню
Ето автентичната рецепта за “Питка Боженци“, която получих след доста уговорки от майсторката в една от къщите за гости в селцето, споделя Mariyana Sergeva на страницата в Facebook:
Продукти:
510 гр брашно,
1 бурканче кисело мляко(по това време млякото беше все още в бурканчета) престояло 14 дена не в хладилник,
1 яйце,
1 ч.л. сода бикарбонат,
Сол на вкус.
Начин на приготвяне:
От продуктите се замесва тесто.
Пече се в намазана с мазнина тава в предварително загрята фурна.
Да ви е сладко!
От млякото получава оня неповторим вкус
Питка Боженци
Спазвате ли точната рецепта ще получите вкусна, разтърсена и уханна содена питка, която и на другият ден е мека и въздушна