Последни Рецепти
Последни Статии

Питка Ралица

Добавено в Наши гости, Хляб, питки

Добави към моето меню

Питка Ралица
Рецепта споделена от Ралица Маринова

pitka ralica
Питката, която винаги ни събира около трапезата

Продукти
1 кубче мая (40 г)
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
400 мл прясно мляко
200 мл вода
3 яйца

Начин на приготяне
• Разтваряме маята в топлото мляко и водата заедно със захарта, оставяме да шупне
• Добавяме разбитите яйца, брашното и солта и месим меко и еластично тесто
• Оставяме да втасва окоо 40 мин на топло, до удвояване на обема
• Оформяме питката по наше желание, в тава намазана с масло
• Питката втасва още 40 мин
• Намазваме с разбито яйце, ръсим сусам и печем на вентилатор на 170 градуса докато се изпече

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории