Питка Ралица
Добави към моето меню
Питка Ралица
Рецепта споделена от Ралица Маринова
Питката, която винаги ни събира около трапезата
Продукти
1 кубче мая (40 г)
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
400 мл прясно мляко
200 мл вода
3 яйца
Начин на приготяне
• Разтваряме маята в топлото мляко и водата заедно със захарта, оставяме да шупне
• Добавяме разбитите яйца, брашното и солта и месим меко и еластично тесто
• Оставяме да втасва окоо 40 мин на топло, до удвояване на обема
• Оформяме питката по наше желание, в тава намазана с масло
• Питката втасва още 40 мин
• Намазваме с разбито яйце, ръсим сусам и печем на вентилатор на 170 градуса докато се изпече