Пица с тиквички
Добави към моето меню
Пица с тиквички
В сезона на тиквичките дори любимата пица може да бъде приготвена по друг начин
Продукти
2 тиквички (около 800 г)
3 яйца
5-6 с.л. брашно (в случая пълнозърнесто)
3-4 стръка копър
2 скилидки чесън
1 щипка сол
2 с.л. олио
2 домата
1 глава кромид лук (в случая червен)
10-на маслини
100 г моцарела (в случая прясно козе сирене)
50 г кашкавал
Начин на приготвяне
• Тиквичките се обелват тънко и се настъргват на ренде. Оставят се да се отцедят в гевгир за около 20 мин с 1 щипка сол
• Яйцата се разбиват с вилица и се смесват с брашното
• В купа се смесват отцедените тиквички, яйцата с брашното, нарязани на ситно скилидки чесън и копър и 2 с.л. олио
• Тава (с диаметър 26 см) се застила с хартия за печене и се изсипва сместа, заравнява се с лъжица
• Пече се около 10 мин на средна фурна на 200 градуса, след което се вади и се подреждат нарязани на шайби сирене, домати, лук и се връща във фурната
• Когато пицата е почти готова се вади и се поръсва с маслини и настърган кашкавал и се връща във фурната за да се запече
Поднасяте със салата по желание. Получава се нещо леко и вкусно