Последни Рецепти
Последни Статии

По-малката закуска

Добавено в Диети

Добави към моето меню

По-малката закуска – път към желаната фигура

„Закуската изяж сам, обеда раздели с приятел, а вечерята – подари на своя враг“ Позната ви е тази народна мисъл(в гимназията я имаше дори на една от стените)
Днес учените внасят промяна.
Ако искате да отслабнете трябва да намалите вашата закуска.
До този извод стигат учени от Медицинския център по хранене в Кембридж, като резултатите от изследването са представени на 20-тия Европейски конгрес по проблеми на затлъстяването.

диета
В хода на изследването вземат 33 човека, които страдат от затлъстяване. На участниците са предлагани 3 различни закуски. Първата – 700 калории, втората с 200 калории по-малко, а третата 2 пъти по-малка от първата – 350 калории.
След закуска специалистите наблюдавали за храненото на участниците, за количеството приемани калории по време на обед и вечеря, както и теглото им.
Оказало се, че тези, които приемали най-малката закуска в началото на деня, след това в продължение на деня приемали по-малки порции на обед и вечеря. Цялото намаление на приеманите калории през деня било средно 270 калории.
Неголеми промени в размера на порциите може да бъде полезна стратегия за всички, които следят за своето тегло – пояснява Сюзан Джеб (Susan Jebb) от екипа провел изследването – достатъчно е да се намали всекидневния прием на калории с 100, което се равнява на половин шоколад или един банан.
Закуската е най-важното хранене за деня. Изследването показва, че ако искаме да отслабнем трябва да намалим приемните калории, а това започва със закуската.

Вие закусвате ли?
– Да закусвам
– Само чаша кафе или чай
– Не закусвам

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории