Портокалова торта
Добави към моето меню
Портокалова торта
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie
Продукти
375 г краве масло
225 г брашно с набухвател
5 г бакпулвер (1/2 пакетче)
200 г кафява захар
Настъргана кора от 4 портокала
300 г пудра захар, пресята
25 г бяла захар
Сок от 2 портокала
Рецепта за портокалова торта
• Разбийте на гладка смес 225 г от кравето масло, брашното, бакпулвера, кафявата захар ,яйцата и половината от портокаловите кори.
• Изсипете сместа в 20-сантиметрова форма и изпечете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
• След напълното изстиване на го разрежете на два еднакво дебели блата.
• За маслената глазура разбийте останалото масло с пудрата захар на лек крем с другите портокалови кори.
• Пригответе сиропа като загреете портокаловия сок и захарта на слаб огън. Бъркайте, докато сместа се редуцира наполовина.
• Сложете долния блат в поднос и полейте с половината сироп.
• Намажете с половината глазура и покрийте с втория блат.
• Него също сиропирайте и намажете с останалата глазура.Поръсете с портокалови корички.
Консумира се веднага или се съхранява на хладно.