Последни Рецепти
Последни Статии

Портокалова торта

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Портокалова торта
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie

orange cake
Продукти
375 г краве масло
225 г брашно с набухвател
5 г бакпулвер (1/2 пакетче)
200 г кафява захар
Настъргана кора от 4 портокала
300 г пудра захар, пресята
25 г бяла захар
Сок от 2 портокала

Рецепта за портокалова торта
• Разбийте на гладка смес 225 г от кравето масло, брашното, бакпулвера, кафявата захар ,яйцата и половината от портокаловите кори.
• Изсипете сместа в 20-сантиметрова форма и изпечете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
• След напълното изстиване на го разрежете на два еднакво дебели блата.
• За маслената глазура разбийте останалото масло с пудрата захар на лек крем с другите портокалови кори.
• Пригответе сиропа като загреете портокаловия сок и захарта на слаб огън. Бъркайте, докато сместа се редуцира наполовина.
• Сложете долния блат в поднос и полейте с половината сироп.
• Намажете с половината глазура и покрийте с втория блат.
• Него също сиропирайте и намажете с останалата глазура.Поръсете с портокалови корички.
Консумира се веднага или се съхранява на хладно.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории