Последни Рецепти
Последни Статии

По-добра година за всеки

Добавено в Хороскоп

Добави към моето меню

По-добра година за всеки

Можем ли сами, без странична помощ, поне малко да направим живота си по-добър. Известно е, че рожденият ден е важен момент в живота на всеки човек. Всяка година ние го отбелязваме празнично. Казват, че както посрещнеш рождения си ден (и Нова година), такава ще бъде и годината ти. Ще кажа нещо повече: както изживееш първите 12 дни след рождения си ден, такъв ще бъде съответния месец през годината и такава ще бъде определена област от живота ти.

Защо е така? Всеки ден след рождения ден символизира един месец от годината. Вашата лична година. Ако изживеете 12 щастливи, достойни дни, цялата ви година ще бъде щастлива. Но само това е малко. Според астрологическата традиция всеки от дванадесетте месеци на годината е свързан с определен знак на Зодиака. И тъй като Зодиакалният кръг започва с Овена, рожденият ден носи неговите черти: вие сте в центъра на вниманието, всички се стараят да ви угодят и да направят за вас нещо приятно, а вие се държите така, както е характерно за характера ви. Тази годишна “автопрезентация” не е еднаква през различните възрасти и при различните житейски обстоятелства. Ние се вслушваме в себе си, в своето състояние и своите желания и празнуваме ту пищно и бурно, ту тихо и скромно. Такива и ще ни виждат околните през цялата година и особено през първия й месец. А това как ще изживеем следващите 11 дни, какво ще правим, мислим и чувстваме, ще определи фона на съответните месеци на нашата година и съответните области на живота, символично отговарящи на дванадесетте зодиакални знака.

Защо пък да не се възползваме от битовата “магия”, за да направим живота си малко по-добър, не само без да навредим никому, но и значително подобрявайки отношенията си с околните? Как да направим това?

Например, рожденият ви ден е на 22 май. Този първи ден залага вектора на вашето самочувствие, здраве и оценка на личността ви от околните, това как се представяте пред тях. Затова как ще отпразнувате рождения си ден, може да ви подскаже как ще ви приема през годината най-близкото ви обкръжение и каква представа ще създавате за себе си у съвсем чуждите хора. Нима не е важно да се покажете от най-добрата си страна през този ден? И в течение на първия месец след рождения си ден да закрепите тази нагласа. Ето това е не много сложното съответствие. Не трябва да се прави нищо особено, само малко повече внимание към собственото ни поведение, събития и настроение. Трудно ли е да живеете 12 дни без да се карате, без лоши постъпки, без грешки? Зависи за кого. Опитайте, проверете.

Разбира се, че би трябвало цялата година да живеем “според заповедите”, но в тези дни – това е особено важно. Сега всеки ден залага определена програма за цялата следваща година.

Вторият ден след рождения ви ден дава импулс как ще протече вторият месец от вашата лична година и какво ще бъде финансовото ви положение през целия еднвогодишен период. Прекарайте деня по съответния начин, купете си ценна вещ или изработете някой лев. Разбира се, не всичко е просто и еднозначно, но все пак съществува някаква “магическа” връзка. Тъй като вторият ден е свързан с втория месец от вашата година, то стъпката, направена през този ден, би трябвало да бъде подкрепена през втория месец, когато вие със сигурност ще намерите необходимия ви източник на доход, удовлетворяващ вашите искания или правилно ще се разпоредите с парите си.

По подобен сценарий през третия ден следва да контролирате своите контакти с най-близкото си обкръжение: направете ги интересни, необходими и комфортни. Запознавайки се с някого през този ден, не по-късно от три месеце след това ще откриете, че този човек е станал част от вашия най-близък кръг от хора, с които общувате ежедневно или често. Имайте предвид, че това не се отнася до чувствените ви привързаности.

Четвъртият ден и четвъртият месец влияят върху семейството, отношенията ви с родителите, върху началото и края на нещата. През четвъртия месец след рождения ви ден приключват и започват важни неща, продължаващи година и дори повече, особено, ако всички те са свързани със семейството. Например, да се създаде семейство, да се направи нещо за възрастните ви родители, да се смени жилище, местожителство. Възможно е след четири месеца планираното да се осъществи. В най-лошия случай това ще стане в течение на година.

Петият ден и петият месец наблягат върху темата за децата, развлеченията, увлеченията и съблазните. Починете си на воля, прекарайте известно време с онези, които обичате, доставете радост на себе си и на близките си, намерете време за своето хоби.

Шестият ден и шестият месец
задават тон за благополучие или неблагополучие в работата, ежедневните задължения, здравето. Половин година след рождения си ден е по-вероятно да се преуморите и разболеете, “скривайки се” в болестта от трудностите на живота. На шестия ден би следвало да се погрижите за своето самочувствие, да си направите медицински преглед или да посетите фитнес-залата, да спазвате диета или да ограничите вредните си навици през този ден, ако искате през цялата година да живеете здравословно. Не всички са готови 12 дни подред да се ограничават и контролират – и себе си, и обстоятелствата. Но онези, които искат да променят себе си и живота си към по-добро, вероятно няма да сметнат, че това занимание е прекалено трудно за тях.

Следва продължение….


Н. Чиркова
margarita

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории