Последни Рецепти
Последни Статии

Шията издава най-много възрастта

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Шията издава най-много възрастта
Спете на ниска възглавница и полагайте редовни грижи

Възрастта на една жена може да се определи най-лесно по шията и деколтето. За да предпазят тези части от тялото си от стареене, дамите трябва да полагат специални грижи и непрекъснато да мислят за добрия си външен вид.
Дръжте главата си изправена и леко повдигната, така и лицето ви ще изглежда по-добре, съветват козметиците. Отпускайте по няколко пъти на ден главата си силно назад, това е добре и за шийните мускули, спете на ниска и леко твърда възглавница.
Полезно за шията е да избягвате свитите пози за спане, опитайте да спите по гръб.
Маските, които поставяте на лицето си, задължително нанасяйте и на шията и кожата на деколтето. Няколко компреса подпомагат възстановяването на кожата на шията и помагат за добрия й външен вид.

В плосък съд налейте малко растително масло (зехтин, царевично, соево, слънчогледово или бадемово) и го загрейте. С памучен тампон нанесете топлото масло на шията. Завийте със сгъната на четири мека памучна кърпа и закрепете с бинт или шалче. След половин час свалете компреса. Правете процедурата поне един път седмично и ефектът няма да закъснее.

Друг ефикасен начин за борба с бръчиците по шията е кашица от една кафеена чашка сварен и намачкан на пюре бял боб, 1 супена лъжица преварено олио или зехтин и 1 чаена лъжичка сок от лимон. Намажете шията и след 15 – 20 минути изплакнете с хладка вода.

Когато замесите тесто за хляб, баница и др., или пък си купите готово, отделете малка част за козметични нужди. Разточете го и отрежете ивица колкото за шията ви. Обвийте я с него и изчакайте, докато се втвърди. Снемете го и разтрийте кожата с разреден във вода лимонов сок.

Правете упражнения, слагайте маски
Поизсушената кожа на шията може лесно да се освежи с компреси с отвара от липов цвят, черен чай или топло неварено мляко.
Няколко упражнения също могат да помогнат за добрия външен вид на шията и еластичността на кожата. Наведете глава максимално напред, така че брадичката да докосне гърдите. След това повдигнете главата максимално нагоре и назад. Изпълнявайте бавно 4 – 8 пъти.
Подпрете се с лакти на масата и опрете брадичка на дланите. Натискайте с брадичка върху дланите, така че да почувствате напрежение в мускулите на шията. Повторете 4 – 8 пъти.
Наведете глава назад и с предните зъби дъвчете силно дъвка, като изтегляте максимално шията. Изпълнявайте няколко пъти дневно по 1 – 2 минути.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории