Последни Рецепти
Последни Статии

Как да изберем подарък за дете

Добавено в Дом & Семесйтво, Любопитно

Добави към моето меню

Не е лесно да изберем подарък за дете. Когато избираме за нашите деца влагаме много желание и не жалим пари.
Спомняте ли си какво ви носеше на вас Дядо Мраз или Дядо Коледа и колко спомени са свързани точно с очакването, кога и как ще бъде поднесен подаръка, опаковката, лакомствата, които са към подаръка и когато видиш самия подарък и започнеш да го разопковаш…

поарък за Коледа

Днес е някак по-различно. Има големи магазини, които предлагат изобилие от детски играчки, рекламите ни заливат, като ни карат да изберем какво ли не, в детската градина или в училище нещата се усещат по това кой какво има.

Има родители, които обмислят избора на подарък и съчетават полезното с приятното и забавното. Има родители, които пазаруват в последния момент. Има родители, които с избора на подарък демонстрират социалното си положение.
А най-важна обаче остава радостта в детските очи.
Затова подаръкът трябва да е избран за детето, а не за нас, не задоволявайте собствените си детски желания или днешни амбиции. Когато избирате подарък за дете, вие го избирате за детето! За да го зарадвате!

Как да разберете какво иска, какво очаква и се надява а получи като подарък детето?
За да разберете трябва да общувате с детето, да играете заедно, да разговаряте. Детето споделя какво го вълнува, кое му е интересно. Разберете, а не го питайте какво иска. Когато подаръкът е за Коледа – много полезно и е интересно е да изпратите писмо до Дядо Коледа.

Анализаторската компания Nielsen в навечерието на Коледа проведе изследване и публикува рейтинг на най-желаните подаръци от децата
– На първа място, като най-очакван подарък за Коледа е iPad. Кат за последните ве години желаещите да получат точно този подарък се е увеличил до 48% (през 2011 са били 44%, а през 2010 – 35%)
– На второ място е игровата конзола Nintendo Wii U,за нея мечтаят 39% от децата
– В списъка следват iPod touch и iPad mini (36%), iPhone – 33%.
– За Sony PlayStation 3 мечтаят 26%, за Xbox 360 – 25%.
За щастие не всички деца мечтаят за игрови конзоли, има и такива, които искат да четат. За книга, макар и много често електронна мечтаят да намерят под коледната елха21% от децата.
Анкетата е проведена сред американски деца на възраст 6-13 години.

Сега да се върнем към нашите магазини. Има избор. И реклами има много. Когато избирате подарък за вашето дете следвайте разума си. Ако купите много играчки, но не дадете най-важното внимание и любов за какво са били тези играчки. И на кого са били нужни.
Децата са много чувствителни и разбират какво се случва около тях. Не позволявайте с избора на подаръка, особено купен в последния момент, да усети липса на време, разбиране и внимание от мама и татко.
Затова избирайте внимателно.
Големината и цената на подаръка не са най-важните. Преценете доколко този подарък е важен за детето, очаква ли подобно нещо, мечтае ли за него.
И много по-важен е Духът на празника, да бъдете заедно и щастливи!

Весели празници!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории