Погача листенца
Добави към моето меню
Погача листенца
Рецепта споделена от Мима Димитрова
Приготвяне на погача листенца
• Замесвате меко, еластично тесто и се оставя да втаса (да узрее)
• Разделя се на три топки тестото, като първата се разточва с диаметър колкото е тавата за печене
• Разрязвате до край на 8 триъгълника
• Един по един ги поставяте в тавата, като по средата от върха надолу цепвате с пръст тестото. С пръст промушвате през отвора и завивате два пъти за да се получи като на снимката
• Втората топка тесто разточвате на малък кръг, разрязвате на 4 триъгълника и отново промушвате тестото по същия начин
• Третата топка тесто се слага в средата
• Питата се оставя да втаса и се намазва с разбит жълтък
• Пече се до готовност.