Последни Рецепти
Последни Статии

Полезните кайсии

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Обичате ли кайсии?
Кайсии, праскови, сливи, череши, вишни … всичките са вкусни. Но кой е най-полезния от тях> лекарите дават отговор на този въпрос
Кайсиите са най-полезния плод с костилка

kajsii pix 2

В състава им има сребро, желязо, минерални соли, лимонова, салицилова, винене и ябълкова киселина, както инсулин и витамин А, С и от група В.
Авицена нарича кайсията ней-нежен, полезен плод. Изследване показва, че кайсиите са полезни за храносмилателната и сърдечно съдовата система. Освен това помагат за превенция на рак на белия дроб, стомаха, хранопровода и бъбреците, благодарение на съдържанието на каротин.
В някои случаи кайсиите не се препоръчват – при заболявания като гастрит, язва и захарен диабет.
Китайски учени в свое проучване стигат по далеч, като казват, че
Кайсиите са най-полезния хранителен продукт
Тайната е в това, че кайсиите са богати на микроелементите, като калий, жялязо и желязо. Калият влияе директно на кръвоносните съдове, на кръвното налягане, а също и на пектин, който спомага извеждането на токсини от организма. Желязото е полезно при анемия.

kajsii yagodi

Микроелементите – магнезий и фосфор, на които са богати кайсиите подпомагат обмяната на веществата в организма, както и здравината на костите.
Полезните свойства на кайсиите са в сила и в прясно състояние и когато са изсушени. Сушени кайсии може да купим през цялата година и да ги включваме в нашето меню – засилват кръвообръщението, помагат при аритмия.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории